De droomdenker

Lees- en werkboek over hoogbegaafdheid, hoogsensitiviteit en beelddenken

Wouter heeft een levendige fantasie, maar daar zie je aan de buitenkant weinig van. Hij werkt in zijn hoofd aan raadsels en uitvindingen… en hij schrikt van de juf die roept dat hij moet opletten.

Een boek om samen of zelf te lezen en mee aan de slag te gaan. Wouters verhaal helpt om te praten over eventuele problemen (thuis en op school) en biedt ruimte om oplossingen te bedenken.

Samen lezen: vanaf 5 jaar
Zelf lezen: 7+

Omvang 48 pagina’s. Formaat 21 x 24 cm.

Met illustraties van Mark Baars.

Bestel hier het boek bij Suzanne Buis.

De droomdenker 
softcover boek € 16,50

 De droomdenker

 

Lezing
Hoogbegaafde, hoogsensitieve kinderen
datum: woensdag 14 juni 19:30-21:30
locatie: Amsterdam, Centrale OBA

Lees- en werkboek over hoogbegaafdheid, hoogsensitiviteit en beelddenken

Het is een echt werkboek!

Het boek nodigt uit om er in te schrijven en te tekenen. Het papier is stevig, voelt prettig aan en is heel goed te beschrijven.

De droomdenker door anderen gelezen

Boeken met een boodschap

Sommige kinderen denken en leren op een andere manier dan we gemiddeld gewend zijn. Daar is steeds meer aandacht voor en dit boek van kinderboekenschrijfster Suzanne Buis sluit daar bij aan. Ze gaat in de Droomdenker vooral in op ‘beelddenken’, kinderen die vooral in plaatjes denken en alles visualiseren en vaak niet door hebben dat andere mensen dat niet doen. En omgekeerd trouwens. Hoofdpersoon Wouter draait filmpjes af in zijn hoofd, waardoor hij in de klas overkomt als een dromer die niet goed oplet. Buis legt uit hoe het werkt in zijn hoofd en hoe Wouter en zijn omgeving er mee om kunnen gaan. Een verhelderend leesboek voor kinderen, misschien een tikje problematiserend, met opdrachten en vragen als: ‘met wie praat jij wel eens over wat je in fantasie ziet?’

JaapLeest
Dé recensiesite over jeugdliteratuur

Het verhaal is zo herkenbaar

“Ik vind dit werkelijk een geweldig boek. Het verhaal is zo herkenbaar. Kinderen kunnen direct zelf of met begeleiding van een volwassene aan de slag. Eigenlijk zou je twee exemplaren moeten hebben; een voor je kind of leerling en een voor jezelf als ouder/ leerkracht. Het verhaal over Wouter is natuurlijk ook gewoon heel grappig! Ik snap Wouter helemaal! ☺️”

Lezersreactie
Bol.com

Wat een waardevol boek.

“Geschreven voor kinderen. Een boek waar ze herkenning kunnen vinden en hun ei in kwijt kunnen! Een boek wat hen helpt bij het beseffen dat anders ook prima is en dat het logisch is dat niet iedereen dat altijd begrijpt.

Maar ook zo geschikt voor leerkrachten, peuterprofs en zelfs ouders. Het geeft een prachtig inkijkje in de beleving van gevoelige begaafde kinderen. Het maakt duidelijk waarom de aandacht vaak elders is, waarom ze moeite hebben met gewoon doen wat iedereen doet en het leert ons om anders te kijken naar deze kinderen!

Echt een aanrader!”

Fanny Cattenstart
Grip op talent

Belangrijke lees- en werkboek

“Suzanne Buis is de auteur van het belangrijke lees- en werkboek ‘De Droomdenker’. De Droomdenker helpt kinderen, hun ouders/opvoeders en docenten bij het herkennen van, en omgaan met, hoogbegaafdheid, hoogsensitiviteit en beelddenken. In mijn praktijk zal ik het boek absoluut gebruiken.”

Brombacher Anjo
Klankbordpraktijk

 

Dit biedt kinderen zo veel meer

“Ik heb ‘droomdenker’ net zelf gelezen en voorgelezen. Wat bijzonder leuk dat het zo’n interactief boek is. Ik kende de Langmuts serie voor hoogsensitieve kinderen. Dit biedt kinderen zo veel meer omdat ze zelf aan de slag kunnen. Ik ben echt enthousiast, als moeder en als leerkracht. Ik heb al veel gelezen over het onderwerp en dit boek is echt geschreven door de ogen van een kind! Echt heel leuk!”

Marieke Knol
leerkracht basisonderwijs

Lezers van De droomdenker kiezen ook voor:

Mijn hoogbegaafde kind en ik

In ‘Mijn hoogbegaafde kind en ik’ vertellen ouders over hun zeer intelligente kind, over verwarring, verdriet en onbegrip op school en in de omgeving. Met tips van 40 deskundigen, een checklist en aanbevolen boeken over hoogbegaafdheid.

Tranen van mooite

Tranen van mooite is een boek met cartoons, gesprekjes, grappige opmerkingen en mooie gedachten. Typisch een kijkje in het hoofd van een gevoelige beelddenker! Vrolijk droomdenken.