Het leukste boek van Floortje

floortjeleukstebindupcvrrgbvoorpr
Drie populaire verhalen over Floortje Bellefleur in 1 mooi boek! 

Floortje is jarig
Floortje is vandaag jarig! Ze krijgt allerlei te gekke cadeaus, maar het leukste komt toch wel van Rinus de Gier: hij geeft Floortje zomaar een hond. Floortje vraagt zich af of haar ouders hier wel zo blij mee zullen zijn… Maar Floortje kan de hond toch ook niet meer teruggeven?
Floortje gaat kamperen
Floortje krijgt een spannende brief van haar penvriendin Inge. Ze nodigt Floortje en Cynthia uit voor een logeerpartij. Maar omdat het huis van Inge en haar ouders niet zo groot is, gaan Floortje en haar vriendinnen kamperen!
Floortje helpt een hond
Floortje en Cynthia zitten op de fiets en horen ineens het gejank van een hond. De twee vriendinnen stappen van hun fiets en gaan op zoek. Een stukje verderop zien ze een gewonde herdershond liggen. Snel rijdt Floortje naar een boerderij in de buurt om de dierenambulance te bellen…

Echt iets voor wie Floortje nog niet kent én voor alle verzamelaars!
Met nieuwe illustraties van Melanie Broekhoven.

Floortje en de voorleeswedstrijd

SuzanneBuis-Floortje-voorleeswedstrijd

In ‘Floortje en de voorleeswedstrijd’ doet Floortje Bellefleur mee aan een voorleeswedstrijd. Dat is heel leuk, maar ook wel spannend en soms moeilijk. Bij het oefenen voor de voorleeswedstrijd komt Floortje problemen tegen waar veel kinderen mee te maken hebben: faalangst, dyslexie, bang zijn om gepest te worden of ‘de beurt te krijgen’. Ook komt er een echte schrijfster in de klas op bezoek. Een boek over plezier in lezen en voorlezen, met tips om zelf verhalen te kunnen schrijven.

Bestel hier het boek bij Suzanne Buis.

Het grote boek van Floortje

SuzanneBuis-Floortje-groteboek

Floortje is gek op dieren. Of het nu gaat om paarden, eekhoorns of konijnen, Floortje is er als de kippen bij als een dier haar hulp nodig heeft of gewoon lekker geknuffeld wil worden! In dit verzamelboek lees je de drie leukste Floortje-verhalen met dieren in de hoofdrol.

Op ponykamp
Floortje gaat op ponykamp met Cynthia: een week vol paardenavonturen en verrassingen om nooit meer te vergeten.
Actie voor dieren!
Floortje wil een dier redden. Maar hoe hard ze ook zoekt, ze kan geen ziek of zielig dier vinden. Tot ze bij een dierenopvang mag helpen!
Op tv
Floortje wil meedoen aan een tv-programma: Hollands Beste Baasje. In de dierenopvang van haar oom en tante moet toch wel een dier zijn waarmee ze op tv kan komen?

Bestel hier het boek bij Suzanne Buis.

Floortje op ponykamp

Floortje-ponykamp

Floortje gaat met Cynthia en haar pony op ponykamp, lekker de hele dag paardrijden en met de pony’s spelen. Het wordt een week vol verrassingen!

Bestel hier het boek bij Suzanne Buis.

De boeken over Lizzy en Floortje worden ook gemaakt in het lettertype Dyslexie.
Deze letter zorgt dat je tijdens het lezen zo min mogelijk woorden en letters door elkaar haalt.

Floortje. Actie voor dieren!

Floortje-actievoordieren

Het is bijna dierendag, dus Floor wil heel graag een dier redden. Maar hoe hard ze ook zoekt, ze kan helemaal geen zieke of zielige dieren vinden. Dan vertelt haar moeder dat oom Jos en tante Patty bij hun boerderij in Friesland een dierenopvang gaan beginnen. Daar wil Floortje natuurlijk meteen naartoe! Gelukkig mag het, en samen met haar beste vriendin Cynthia gaat ze helpen bij de verbouwing van de dierenopvang. Ze checken of overal aan is gedacht, controleren de hokken en testen de buitenren met twee bij de buren geleende konijnen. En op het laatst redt Floor zelfs nog een zielig dier!

Dyslexie-versie:

Bestel hier het boek bij Suzanne Buis.

Floortje op TV

Floortje-tv

‘Hollands Beste Baasje?!’ roept Floortje uit. ‘Daar wil ik aan meedoen!’ Ze springt op en kijkt wild om zich heen. ‘Snel, een pen, ik moet het opschrijven.’
‘De opnames beginnen over twee weken. Je moet je zo snel mogelijk opgeven en… even kijken… invullen hoe je dier heet en wat voor een kunstje het kan,’ vertelt haar neef Jeroen.
‘O help…’ zegt Floortje. ‘Dan heb ik dus een dier nodig dat een kunstje kan. Waar haal ik dat nu vandaan?’
Gelukkig is Floortje net aan het logeren bij haar oom en tante, die een dierenopvang hebben. En bij al die dieren moet er toch wel eentje zijn waarmee ze op tv kan komen?

Bestel hier het boek bij Suzanne Buis.

Floortje op vakantie

Floortje-op-vakantie

‘Wat een schattig huisje!’ roept Floortje enthousiast als ze het geelbruine huis met de donkerrode luiken ziet. Ze zijn net aangekomen op een camping midden in Frankrijk. Floortjes vader bakt hier de komende drie weken de stokbroden en croissantjes. Maar Floortje en haar broers hebben natuurlijk lekker vakantie! Al op de eerste dag leert Floortje Sara kennen, die ook uit Nederland komt. Ze worden dikke vriendinnen en samen doen ze mee met alle leuke activiteiten. Een spelletjestoernooi, een dansvoorstelling in een prachtig kasteel… En Floortje wordt zelfs een echte bergbeklimster!

Dyslexie-versie:

Bestel hier het boek bij Suzanne Buis.

Meer leuke avonturen van Floortje

SuzanneBuis-Floortje-stapel-LR

Heb jij de serie over Floortje Bellefleur al compleet? Deze titels zijn er ook nog!
Bestel deze rechtstreeks bij Suzanne Buis.

Floortje in het timmerdorp
Floortje leert schaatsen
Floortje wil voetballen!
Floortje gaat zeilen
Floortje in Engeland

Floortje voor dyslectische lezers

SuzanneBuis-Floortje-dyslexie-01
SuzanneBuis-Floortje-dyslexie-02

De boeken over Lizzy en Floortje worden ook gemaakt in het lettertype Dyslexie. Deze letter zorgt dat je tijdens het lezen zo min mogelijk woorden en letters door elkaar haalt. Het dyslexie-lettertype is ontworpen door Christian Boer. Sommige kinderen met dyslexie durven met deze boeken zelfs mee te doen aan een voorleeswedstrijd! 

Lees hier meer over dyslexie.

SuzanneBuis-Floortje-boek-illustratie

De illustraties zijn van Melanie Broekhoven

 

SuzanneBuis-Floortje-boek-03

De hoofdstukken in het verhaal beginnen met een illustratie

SuzanneBuis-Floortje-boek-02

De Floortje-boeken zijn voor meisjes vanaf 8 jaar