Het leukste boek van Floortje

Drie populaire verhalen over Floortje Bellefleur in 1 mooi boek! 

Floortje is jarig
Floortje is vandaag jarig! Ze krijgt allerlei te gekke cadeaus, maar het leukste komt toch wel van Rinus de Gier: hij geeft Floortje zomaar een hond. Floortje vraagt zich af of haar ouders hier wel zo blij mee zullen zijn… Maar Floortje kan de hond toch ook niet meer teruggeven?
Floortje gaat kamperen
Floortje krijgt een spannende brief van haar penvriendin Inge. Ze nodigt Floortje en Cynthia uit voor een logeerpartij. Maar omdat het huis van Inge en haar ouders niet zo groot is, gaan Floortje en haar vriendinnen kamperen!
Floortje helpt een hond
Floortje en Cynthia zitten op de fiets en horen ineens het gejank van een hond. De twee vriendinnen stappen van hun fiets en gaan op zoek. Een stukje verderop zien ze een gewonde herdershond liggen. Snel rijdt Floortje naar een boerderij in de buurt om de dierenambulance te bellen…

Bestel hier het boek bij Suzanne Buis.

Echt iets voor wie Floortje nog niet kent én voor alle verzamelaars!
Met nieuwe illustraties van Melanie Broekhoven.

De illustraties zijn van Melanie Broekhoven

 

De hoofdstukken in het verhaal beginnen met een illustratie

De Floortje-boeken zijn voor meisjes vanaf 8 jaar

 

Meer leuke avonturen over Floortje Bellefleur

Heb jij de serie compleet? Of mis je nog een deel? Suzanne Buis heeft van sommige delen nog een aantal exemplaren. Dus zoek je een Floortje-boek? Stuur Suzanne een mailtje.

Floortje en de voorleeswedstrijd

In ‘Floortje en de voorleeswedstrijd’ doet Floortje Bellefleur mee aan een voorleeswedstrijd. Dat is heel leuk, maar ook wel spannend en soms moeilijk. Bij het oefenen voor de voorleeswedstrijd komt Floortje problemen tegen waar veel kinderen mee te maken hebben: faalangst, dyslexie, bang zijn om gepest te worden of ‘de beurt te krijgen’. Ook komt er een echte schrijfster in de klas op bezoek. Een boek over plezier in lezen en voorlezen, met tips om zelf verhalen te kunnen schrijven.

Het grote boek van Floortje

Floortje is gek op dieren. Of het nu gaat om paarden, eekhoorns of konijnen, Floortje is er als de kippen bij als een dier haar hulp nodig heeft of gewoon lekker geknuffeld wil worden! In dit verzamelboek lees je de drie leukste Floortje-verhalen met dieren in de hoofdrol.

Op ponykamp
Floortje gaat op ponykamp met Cynthia: een week vol paardenavonturen en verrassingen om nooit meer te vergeten.
Actie voor dieren!
Floortje wil een dier redden. Maar hoe hard ze ook zoekt, ze kan geen ziek of zielig dier vinden. Tot ze bij een dierenopvang mag helpen!
Op tv
Floortje wil meedoen aan een tv-programma: Hollands Beste Baasje. In de dierenopvang van haar oom en tante moet toch wel een dier zijn waarmee ze op tv kan komen?

Floortje op TV

‘Hollands Beste Baasje?!’ roept Floortje uit. ‘Daar wil ik aan meedoen!’ Ze springt op en kijkt wild om zich heen. ‘Snel, een pen, ik moet het opschrijven.’
‘De opnames beginnen over twee weken. Je moet je zo snel mogelijk opgeven en… even kijken… invullen hoe je dier heet en wat voor een kunstje het kan,’ vertelt haar neef Jeroen.
‘O help…’ zegt Floortje. ‘Dan heb ik dus een dier nodig dat een kunstje kan. Waar haal ik dat nu vandaan?’
Gelukkig is Floortje net aan het logeren bij haar oom en tante, die een dierenopvang hebben. En bij al die dieren moet er toch wel eentje zijn waarmee ze op tv kan komen?

Floortje. Actie voor dieren!

Het is bijna dierendag, dus Floor wil heel graag een dier redden. Maar hoe hard ze ook zoekt, ze kan helemaal geen zieke of zielige dieren vinden. Dan vertelt haar moeder dat oom Jos en tante Patty bij hun boerderij in Friesland een dierenopvang gaan beginnen. Daar wil Floortje natuurlijk meteen naartoe! Gelukkig mag het, en samen met haar beste vriendin Cynthia gaat ze helpen bij de verbouwing van de dierenopvang. Ze checken of overal aan is gedacht, controleren de hokken en testen de buitenren met twee bij de buren geleende konijnen. En op het laatst redt Floor zelfs nog een zielig dier!

Floortje op ponykamp

Floortje gaat met Cynthia en haar pony op ponykamp, lekker de hele dag paardrijden en met de pony’s spelen. Het wordt een week vol verrassingen!