Lezing Mijn hoogbegaafde kind & ik

Suzanne Buis schreef het boek ‘Mijn hoogbegaafde kind en ik’ met indrukwekkende verhalen van ouders en een schat aan tips van deskundigen. De schrijfster – zelf hoogbegaafd – weet zich goed te verplaatsen in de emoties en twijfels van het hoogbegaafde, veelal gefrustreerde kind.

Door kritische vragen en openhartige antwoorden, fungeert ze als tolk voor de kinderen die maar niet begrijpen waarom ze niet begrepen worden. In deze workshops vinden ouders nieuwe inzichten en moed om op een positieve manier om te gaan met school, eigen emoties en vooral met hun hoogbegaafde kind.

Sinds de boeklancering in juni 2014 geeft Suzanne lezingen over hoogbegaafdheid in het land, in samenwerking met regionale deskundigen en coaches.

 

 

Mensa Award nominatie voor Suzanne Buis

“Wat een eer: ik ben genomineerd voor de Mensa Fonds Award! Dat zag ik niet aankomen. Mensa is de internationale vereniging voor hoogbegaafden. Als je bij een officiële IQ-test meer dan 130 scoort – 100 is het gemiddelde – dan kun je je via Mensa verbinden met hoogbegaafden wereldwijd. In veel landen is dat iets wat je op je cv zet. In Nederland werkt dat anders: dan kun je beter niets zeggen, om vooroordelen en onvriendelijke opmerkingen uit de weg te gaan.

Ik vind dat zeer onwenselijk. Door niet te erkennen dat iemand hoogbegaafd is, kan hij of zij zich minder goed ontwikkelen. Talent komt niet tot bloei, je helpt die persoon en zelfs de hele de maatschappij er niet mee vooruit.”

Suzanne Buis
14 oktober 2017

Lees verder op volliefs.nl

Agenda

Interesse in het bijwonen van een lezing over hoogbegaafdheid en/of over schrijven? Ga naar de agenda
Wil je Suzanne Buis boeken voor een lezing of wil je meer informatie? Neem contact op.

Voorbeelden van samenwerkingen:

Boekhandel Feijn – Alkmaar
Suzanne Buis, Nanda Roep (uitgeverij Nanda), Richelle de Deugd (Hobega.nl)

De Boekenwurm – Maastricht
Suzanne Buis i.s.m. Astrid Loontjes (AHA iXi-je)

Arnhem
Suzanne Buis i.s.m. Lisette ter Heerdt (Ter Heerdt Coaching en Advies) en Lonneke Snijder (Start voor talent)

Bibliotheek – Harderwijk
Suzanne Buis i.s.m. Mieke Brons (iQbus) 3 avonden uitverkocht

Vlaardingen
Suzanne Buis i.s.m. met oudervereniging Pharos

Amstelveen
Libris Venstra ism met deDNKRS Marianne van Gelder en Leonieke Boogaard
 
 

Meer over hoogbegaafdheid

Boeken

Mijn hoogbegaafde kind en ik
Voor ‘Mijn hoogbegaafde kind en ik’ ging Suzanne Buis intensieve gesprekken aan met ouders. Ze hoopt de lezers een boek te bieden dat in alle hevigheid een troost en steun kan zijn bij verwarrende gevoelens, en een inspiratie en motivatie om een nieuwe weg in te slaan bij het begeleiden van hoogbegaafde kinderen.

 

De droomdenker
Lees- en werkboek over hoogbegaafdheid, hoogsensitiviteit en beelddenken
Wouter heeft een levendige fantasie, maar daar zie je aan de buitenkant weinig van. Hij werkt in zijn hoofd aan raadsels en uitvindingen… en hij schrikt van de juf die roept dat hij moet opletten.

Een boek om samen of zelf te lezen en mee aan de slag te gaan. Wouters verhaal helpt om te praten over eventuele problemen (thuis en op school) en biedt ruimte om oplossingen te bedenken.

Media

RTV Maastricht toonde veel belangstelling voor de gastles van Suzanne Buis over hoogbegaafdheid. Plusklasleerlingen van OBS Binnenstad Maastricht kregen een gastles over Lekker Slim (De droomdenker), met denkende dromer Wouter. Een mooi verslag vanaf minuut 4.

BLOG
Suzanne Buis schrijft een blog over vooroordelen en lastige vragen over hoogbegaafdheid, op Hobega.nl

Waarom zijn hoogbegaafden zo arrogant?!
Als je gehecht bent aan je niet-hoogbegaafde vrienden en familie, dan moet je uitkijken wat je zegt over de hoogte van je IQ en het afwijken van het gemiddelde intelligentieniveau.
Lees verder

Vertel je het je kind?
Wanneer ouders beseffen dat hun kind hoogbegaafd is, komt vaak de twijfel of ze dat aan hun kind moeten vertellen. Vooral als het onverwacht kwam: als je er zelf nauwelijks mee bezig bent geweest, hoe ga je er dan mee om tegenover je kind?
Lees verder

Waarom zijn hoogbegaafden zo ongeduldig?!
Er is tot mij doorgedrongen dat ik in de ogen van anderen (en vooral in hun brein) stappen oversla in het denkproces. Dat is mooi, want dat past uitstekend in het profiel van een hoogbegaafde.
Lees verder